Om min far

Ivo Fanciullini, borgmästare i San Gimignano från 1955 till 1972

  • Breakfast included
  • Daily cleaning
  • TV Sat
  • Free Wifi

Ivo Fanciullini

Bondgården Casanova di Pescille grundades av min far Ivo Fanciullini, borgmästare i San Gimignano från 1955 till 1972. Han blev borgmästare vid väldigt unga år, 10 år efter andra världskriget.

Med Ivo Fanciullini inleddes ett nytt skede i San Gimignanos historia: att bevara demokratin och återuppbygga stadens ekonomi.

Under flera år gav sig Ivo Fanciullini i kast med stadens behov. Han såg till att två sektorer som var grundpelarna i stadens ekonomi fick ett uppsving på nytt: jordbruket som var försvagat av krisen och hälftenbrukarnas flykt in till städerna samt turismen som ännu var långt från dagens succé.

Min far deltog i den ungdomsgrupp som under de svåra åren hjälpte motståndsrörelsen i kampen mot fascisterna. Med anledning av detta ville han viga sitt liv åt politiken, fackföreningsrörelsen och offentliga angelägenheter. En sådan livsstil medförde under den tiden uppoffringar och försakelser inte bara för honom själv, utan även för familjen. Min far avgick vid 46 års ålder då han ansåg att tiden var mogen för att låta starkare och yngre krafter ta över.

Min far köpte Casanova di Pescille 1986. Efter en grundlig renovering omvandlades bondgården till en av de vackraste i San Gimignano.

April 25, 2015, borgmästare Giacomo Bassi på uppdrag av medborgarna i San Gimignano har kallat en väg till min far.

Roberto Fanciullini