Opgedragen aan mijn vader

Ivo Fanciullini, Burgemeester van San Gimignano van 1955 tot 1972

  • Ontbijt inbegrepen
  • Dagelijkse schoonmaak
  • Satelliet TV
  • Gratis wifi

Ivo Fanciullini

Het boerenbedrijf Casanova di Pescille is opgericht door Ivo Fanciullini, mijn vader, burgemeester van San Gimignano van 1955 tot 1972. Hij had de taak van het burgemeesterschap op zeer jonge leeftijd op zich genomen, net 10 jaar na afloop van de Tweede Wereldoorlog Met Ivo Fanciullini ging een nieuwe fase van start in het leven van San Gimignano: die van de strijd ter verdediging van de democratie en voor de wederopbouw van de economie van de stad.

Ivo Fanciullini wist gedurende vele jaren de nieuwe behoeften van de stad te begrijpen, en gaf een impuls aan de ontwikkeling van de twee belangrijkste sectoren van onze economie: de landbouw, die uitgeput was door de crisis en de landbouw in deelpacht; het toerisme, waarin nog veel ontwikkelingsmogelijkheden open lagen.

Hij had deel uitgemaakt van de groep van jongeren die tijdens de moeilijke verzetsjaren en de strijd tegen het fascisme de kans had gezien zich sterk te maken en zijn leven te wijden aan het politiek activisme en het publiek belang. Het was een "levensmotto" dat, in die jaren, opoffering en afzien inhield, niet alleen voor zich zelf maar voor de gehele familie. Hij verliet zijn post op 46 jarige leeftijd toen hij de tijd rijp achtte om zich met frisse energie op iets geheel nieuws te richten.

In 1986 kocht hij de Casanova di Pescille en na grondige verbouwing werd deze omgetoverd tot een van de mooiste boerderijen voor agritoerisme in San Gimignano, in de provincie Siena.

25 april 2015, burgemeester Giacomo Bassi ten behoeve van de burgers van San Gimignano heeft een laan aan mijn vader noemde.

Roberto Fanciullini