Toscaanse olijfolie, honig, saffraan

Recepten met onze producten

  • Ontbijt inbegrepen
  • Dagelijkse schoonmaak
  • Satelliet TV
  • Gratis wifi

Recepten met olijfolie

Brood, olijfolie en tomaat Brood

Bereiding

Beleg een snee brood van een of twee dagen oud met een bij voorkeur kleine, goed rijpe tomaat; giet er vervolgens 15-20 gr toscaanse olijfolie overheen en bestrooi het met een snufje zout. Deze gezonde voeding kan is een goede vervanging voor enkele "tussendoortjes" die vol zitten met conserveringsmiddelen, kleurstoffen en vetten die slecht zijn voor de gezondheid, vooral voor kinderen.

Macaroni met olijven

Bereiding

Maak een saus door 2 fijngehakte teentjes knoflook te fruiten in 100 gr toscaanse extravergine olijfolie, voeg 4 verse in stukjes gesneden tomaten of 2 lepels geconcentreerde tomatenpuree, 20 grote zwarte ontpitte olijven in stukjes en 4 laurierblaadjes toe. Laat op een zacht vuur koken zodat de saus niet indikt. Kook ondertussen 400 gr macaroni in ruim water met wat zout, en giet deze wanneer gaar op een warm bord. Voeg de saus aan de macaroni toe en meng deze goed door elkaar, bestrooi het geheel met parmezaanse kaas of pecorino kaas.

Tulband gemaakt met olijfolie

Bereiding

Meng 250 gr suiker met 4 eieren, voeg een zakje bakkersgist toe, een geraspte citroenschil, 4 ons bloem en 200 gr Toscaanse extravergine olijfolie. Doe de homogene massa in een ingevette bakvorm en bak het geheel in de oven gedurende ongeveer 30 minuten op 180°C.

Recepten met honing

Pecorino kaas met honing

Bereiding

Snijd de pecorino in enkele plakjes van 1 cm dikte rooster deze even kort onder de grill op hoge temperatuur en bedek ze met een theelepel honing.
Met een puntig mes de pecorino kaas in stukjes hakken, verdelen over een serveerschaal en besprenkelen met honing. De Vernaccia wijn uit San Gimignano die geproduceerd wordt door Casanova de Pescille is zeer geschikt in combinatie met beide recepten.